Talvipuutarhan kesää 2018
Blogiani lukeneet varmasti tietävät, että me olemme muutamaan otteeseen käyneet Talvipuutarhalla.  Ja uskokaa tai älkää ihan jokaisesta vierailusta en edes ole blogiin kirjoittanut... Tein taas alkukesällä nelivuotiaan kanssa retken sinne.

Talvipuutarha on yksi ehdottomia suosikkikohteitani Helsingissä. Vierailu Talvipuutarhassa piristää talvella ja kesälläkin sinne on aina mukava mennä. 

Lapseni mietti, että olisikohan puutarhalla taas tonttuja etsittäväksi. Tällä kertaa tontut olivat kesälaitumilla. Katselimme siis kasveja ja ihan erityisesti kaloja. Karpit ja kultakalat kiinnostavat aina lastani. Talvipuutarhan kaunis rakennus yksityiskohtinenee kuten seinämaalauksineen ja suihkulähteineen tarjoaa aina lepoa silmille ja sielulle. Talvipuutarha on myös hyvä paikka ottaa kuvia lapsista (ja toki aikuisistakin). Kahvila ei ollut vierailumme aikana auki ja me kävelimmekin lopuksi läheiseen nepalilaiseen syömään.
Yksi perinne, joka meitä vetää Talvipuutarhalle on Nukketeatteri Sytkyt. Olemme nähneet Juha Laukkasen esiintyvän lukuisia kertoja siellä. Joitakin esityksiä olemme nähneet useaan otteeseen, joitakin kertaalleen. Pakko sanoa, että retkelle kannattaa kyllä lähteä myös muuten vain mutta toisaalta pieni teatteriesitys nostaa vielä enemmän tunnelmaa. Tällä kertaa näimme esityksen  Tammen tarinat.  

Tammen tarinat ammentaa kalevalaisesta mytologiasta. Kuulimme useamman pienen sadun, jotka tammesta vapautuivat vaskimiekan avulla. Saimme kuulla esimerkiksi hauesta, kuusta ja tähdistä. Pieni yleisö katseli herkeämättä. Talvipuutarha on muutenkin rauhoittumiseen sopiva paikka. Teatterin katsominen kutsuu myös keskittymään ja heittäytymään pieneksi hetkeksi mielikuvituksen vietäväksi. Esitys kestää noin 20 minuuttia.

Tässä on esitys, joka ylistää pieniä ja isoja tarinoita sopii pienillekin katsojille. Laukkanen myös soveltaa esitystä yleisön mukaan, riippuen esimerkiksi siitä, minkä ikäinen yleisö on tullut esitystä katsomaan. Tämänkin vuoksi esitys sopii vaikka ensiesitykseksi mutta myös kokenemmille teatterikävijöille.

Topeliuksen syntymän kaksisataavuotisjuhlan kunniaksi saimme myös kokea lyhyen sadun Sampo Lappalaisesta. Meillä on toki ennenkin luettu Topeliusta ja nyt juhlavuonna olen ottanut Topeliuksen satuja välillä meidän lukemistoon. Erityinen suosikkimme nyt keväällä on ollut Muurahainen lääkärissä. Topeliuksen saduista voisi varmasti kirjoittaa toisella kertaa lisää.

Talvipuutarha on ilmainen retkikohde ja siellä voi myös syödä eväitä.

Tammen tarinat on mahdollista nähdä vielä useaan otteeseen kesällä Talvipuutarhalla. Noin 20 minuutin nukketeatterin tulevat esitysajat ovat:


26.6. klo 11.00 ja 13.00
31.7. klo 11.00 ja 13.00
7.8. klo11.00 ja 13.00
28.8. klo 9.30 ja 10.30

Lisää tietoa voit katsoa Nukketeatteri Sytkyjen ja Talvipuutarhan sivuilta.

I

Kommentit