50 minuuttia, yksi vilaus kesäteatterissa, sateessakin!


Kuva: Kapina oy50 minuuttia sadesäällä kesäteatterissa lastenteatterissa. Kuulostaako pahalta? Minusta ei. Ei varsinkaan Tuusulan Krapilla. Krapin Katsomo on  hyvin katettu ja vaikka liukumäessä ilottelevan Mimmi lehmän takamus varmasti kastuukin ikävästi ja myös Variksen sulat kostuvat niin näytteliöiden työotteesta ei sadetta havaitse. Elina Varjomäki Mimminä ja Jari Hämäläinen Variksena tekevät vahvat roolisuoritukset.Kuva: Kapina oy


Mimmi lehmä ja Varis seikkailivat Tuusulan Krapilla jo viime kesänä samojen näyttelijöiden voimin. Tänä kesänä heidän seikkailunsa ovat saaneet jatkoa Suuren pannukakkuseikkailun merkeissä. Näyttelijät ovat lavalla kotonaan. Sen huomaa paitsi luontevuudesta ja silmien tuikkeesta  myös improvisaatiokyvystä. Varis kävi meidänkin kassillamme kurkkimassa. Se mitä hän etsi, ja löysikö, jääköön salaisuudeksi. Lavastus esityksessä toimii hyvin ja ääniä hyödynnetään esityksessä hauskasti tarinaa eteenpäin vievinä voimina.


Mimmi Lehmän ja Variksen seikkailusta voi lukea monista eri kirjoista. Meillä on kevään mittaan luettu erityisen paljon sarjakuvakirjaa Mimmi Lehmä ja Varis leikkivät. Jujja Wieslander & Sven Nordqvis, piirrokset Micaela Favilla ja väritys Elin Fahlstedt. Karkkila: Kustannus-Mäkelä Oy, 2016.


Koska olen jo pitkä aika sitten päättänyt, että menemme kesällä katsomaan Mimmiä ja Varista (ja olisimme menneet koko perhe jos ei yksi perheenjäsenistä olisi sairastunut, nyt menin esitykseen vain nelivuotias mukanani) on heidän seikkailustaan tietenkin myös luettu. Heidän seikkailujaan olisi tosin kiva lukea muutenkin. Yksi tämän talven suosikkijutuista oli kuitenkin päätynyt tähän esitykseen. Mimmi Lehmä ja Varis leikkivät, muun muassa James Bondin hengessä.


Kuva: Kapina oy

Mutta vaikka ei tuntisi Mimmi Lehmää ja Varista  ennestään niin kesäteatterissa pääsisi silti tarinan imuun. Mimmi lehmä ja Varis juhlistaa leikkiä ja ystävyyttä.  Esityksen aikana vietetään syntymäpäiviä ja  unelmoidaan hienoista juhlista ja herkuista ja leikitään montaa muutakin asiaa. Lisäksi saimme kuulla komeita ja hauskoja lauluja. Mimmi Lehmä tietenkin tekee epätavallisia asioita lehmäksi ja Varista nolottaa. Mutta lopulta Mimmi Lehmä on myös Varikselle todella rakas.


Suosittelen menemään katsomaan esityksen, ehkä siitä tulee teidänkin kesäperinne!

Minä rakastan kesäteatteria ja suosittelen melkein kaikkea näkemääni. Ja ihan aiheesta. Uskon lapsille olevan elämys päästä kokemaan kesäteatterin taikaa. Ja onhan se elämys myös aikuiselle. Tuusulan Krapin esitykset, miljöö ja koko kokonaisuus ovat kuitenkin ehkä sellainen kokonaisuus, jolle itse annan lämpöisimmät suositukseni. 

Lisäksi Tuusula on meitä lähellä mutta silti ihan oma maailmansa. Suosittelen myös niitä, jotka asuvat Helsingissä ja liikkuvat julkisilla lähtemään sinne reissuun. Me olemme eri vuosina kokeilleet erilaisia kulkemismuotoja. Yhtenä vuonna kävelimme ja potkupyöräilimme rattaiden kanssa  Keravan asemalta, viime vuonna matkustimme bussilla Krapin vieressä olevalle pysäkille. Silloin myös yövyimme Hotelli Krapissa, josta pidin kovasti ja tein seuraavana päivänä lasten kanssa visiitit Aleksis Kiven kuolinmökkiin, Lottamuseoon ja Erkkolaan. Tänä vuonna saimme autokyydin paikanpäälle ja takaisin tullessa otimme taksin Keravan asemalle (taksin hinta oli 11 euroa, eli autolla ei montaa minuuttia asemalle mene), josta suunnistimme junalla Helsinkiin. Tänä vuonna ehdimme pikaisesti syödä Mankelissa ennen esitystä mutta kaikkineen reissu meni niin nopeasti, että ihmettelen, että mihin se aika oikein meni. 50 minuuttia katsomossa oli yksi hujaus ja muutenkin reissu meni muutamassa tunnissa. Ensi vuonna haluaisin taas viettää Tuusulassa vähän pidemmän tovin.


Keski-Uudenmaan Teatterin Mimmi Lehmä ja Varis  –  Suuri pannukakkuseikkailu on mahdollista nähdä Krapilla vielä seuraavina aikoina:
la 7.7. klo 15 (tänään!)
su 8.7. klo 15, ke 15.8. klo 18
to 16.8. klo 18
su 19.8. klo 15
la 25.8. klo 15
su 26.8. klo 15
Liput maksavat aikuiselta 16€ ja lapselta 11€, perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 50€.
Alle 3-vuotiaat veloituksetta sylissä.


Lisätietoa löytyy  KUT:n sivuilta.Lippumme esitykseen saimme blogin kautta. Kiitos!

Krapilla voi paitsi katsoa teatteria myös syödä hyvin myös leikkiä!

Kommentit