Kesäteatterikausi käyntiin Tervasaaresta

Kuva: Mika Suutari


Kesäteatterikauden avaus Tervasaaressa

Me avasimme viikonloppuna kesäteatterikauden Tervasaaressa, jossa näimme HIT Minin esityksen Taneli ja Tunari taikavoimia etsimässä.

Esityksessä Taneli ja äiti saavat uusiksi asukkaiksi kotiinsa Englannista palaavan  Alisan  ja Alisan isän Markon. Suhdekiemuroita, jotka olisivat varmasti tarjonneet monenlaistakin pohdintaa esimerkiksi monenlaisista erilaisista perheistä, ei sen kummemmin avattu enkä itse jäänyt sitä kaipaamaankaan. Taneli tuntee huonommuutta Alisan rinnalla, joka tuntuu omaavan täydelliset tavat, maun ja osaamisen vähän joka saralla. Pian uusien asukkaiden saavuttua Taneli syöksyykin satumaailmaan vähän kuin pakoon kaikkea. Esityksen edetessä pääsee Alisakin mukaan lasten yhteiseen seikkailuun.

Taneli löytää epätoivoisen Vomputtajan, joka on tärkeä vesistöille. Vomputtaja on tunnettu tunari ja hän on hukannut jotain hyvin tärkeää. Etsimisestä tulee valtava onnellisesti päättyvä seikkailu, jolla tarvitaan yhteispeliä ja kekseliäisyyttä.


Kuva: Mika Suutari


Värikäs syvällistä sanomaa sisältävä uusi näytelmä

Näyttelijät Anna Korolainen Crevier, Tanja Heinänen ja Saara Suni vetävät monia rooleja ja vaihtavat lennosta tyylistä toiseen. Tiukka naapuri herra Tikkunen on yksi hauskimmista hahmoista lauluineen ja uimapukuineen ja myös esimerkiksi kiiltävä ja tanssiva  sorsa on upea hahmo.

Anna Jaanisoon käsikirjoitus on kiinnostava ja olen niin iloinen, että meille on tarjolla myös tällaista teatteria, joka kertoo ihan uusia tarinoita. Ja tämä täysin klassikkoja väheksymättä. Kummallekin on paikkansa mutta varmasti monessa paikassa turvaudutaan klassikoihin osin myös yleisöjen houkuttelemiseksi. Esityksessä on musiikkia, tanssia, vauhtia, väriä. Kaikesta tästä syntyy iloinen kokemus, mikä kesäteatteriin kuuluukin. Toisaalta esityksessä on vakaviakin sävyjä itsensä hyväksymiseen ja sen vaikeuteen liittyen.  Kantavana voimana  on ajatus siitä, että kaikissa on hyvää ja mokia ja sähellystä tapahtuu kaikille ja niidenkin kanssa voi oppia elämään.Ilona Vlasenkon hurmaavat nuket tervehtivät kesäteatteriin tulijoita kivassa konttikahvilassa

 Kesäteatterin tunnelmatekijät ovat HIT Minillä kohdallaan

Tervasaari on miljöönä mukava. Me olemme sinne joskus muuten vaan retkeilleet. Saari on pieni mutta sieltä löytyy leikkipuisto ja myös ravintola.  Tässä esityksessä tunsimme olomme tervetulleiksi. Kaikki saivat kivipenkeille istuma-alustat ja vilttejä. Päivä oli viileähkö mutta vilttiemme alla tarkenimme hyvin. Lapset pistivät jopa makuuasentoon kiviportaille, joilla istuimme. Teatteripäivä onkin mahdollisuus rentoon kesänavaukseen tai muuten vain mukavaan kesäpäivään. Lisäksi konttikioski, joka on tuotu paikalle, on kiva ja vie teatterin maailmaan sinne sijoitettujen Ilona Vlasenkon upeiden esitykseen liittyvien nukkejen kautta.

Lisätietoa esityksestä löytyy HIT Helsingin sivuilta 
Esityskausi on meneillään nyt ja jatkuu 1.9 saakka.

Suosittelen Tervasaarta sekä retkikohteena että oivana kesäteatterikohteena. Onko teillä kesäteatteriperinteitä? Minne te aiotte mennä kesäteatteria katsomaan?

Liput esitykseen kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle sekä vielä pullat saimme teatterista. Kiitos Mini HIT!

Kommentit