Kaislikossa suhisee pitkin Helsinkiä


Kuva: Nina Rinkinen

Kesän klassikkona, me näimme, Kaislikossa suhisee, joka oli viime viikolla ensi-illassa Jäkälän päiväkodin pihalla Tapanilassa. Hellepäivän illassa pääsimme istumaan varjoon ja seuraamaan pieneläinten seikkailuja kaislikossa ja Konnankartanossa.

Teatteri Tuike on saanut esitykseensä syvällisen, herkän lastensadun hengen, onnistuen kuitenkin ottamaan nykyajan huumorin ja ajankohtaisia teemoja mukaan. Oikein ihana päivitys klassikolle.


Kuva: Nina RinkinenPuvustus esityksessä on oivaltava. Ihastelimme jo kotona etukäteen näitä esityskuvia.  Meillä ovat erilaiset eläinasut olleet jo pitkään hitti lasten kotileikeissä. Tässä teatterissa oli kivaa se, että esiintyjät hyödynsivät paljon tavallisia vaatteita eläinasuissaan. Helppoja ideoita on siis tarjolla kotiinkin.

Tarkkanäköisesti sopivasti inhimillistetyistä eläimistä jokaisen  luonne tuli esityksessä esiin. Konna on taivaallisesti innostuva jopa hiukan maaninen. Myyrä on ujo ja näkee huonosti mutta hän on oikeudentuntoinen ja toimii käytännössä ystäviensä puolesta. Vapiseva pupu on syystä peloissaan näätäkolmikon uhkailusta. Mäyrä  on kiukkuinen mutta toisaalta hän on hurmaavan äidillinen, yhteisöstä huolehtija. Hän oli ehdottomasti oma suosikkini. Lapseni taas nauttivat erityisesti ilkeän mutta hiukan hölmön näätäkolmikon seuraamisesta. Reipas rotta taas on innoissaan retkistä ja hän hyppi ammatista ja tilanteesta toiseen aina yhtä suvereenisti.

Lavastus on keveä myös mutta mahdollistaa hyvin vauhdin hurmasta nauttimisen ja sen esilletuomisen.


Kuva: Nina Rinkinen


Esityksessä on hyödynnetty musiikkia. Se koostuu esitystä varten luoduista lauluista ja tutuista suosikeista. Yleisö vaikutti eniten innostuvan ajankohtaisesti jääkiekkolaulusta, joka oli muunneltu hauskasti esitykseen sopivaksi.

On erityisen hienoa, että tätä suhinaa on mahdollista nähdä eri puolilla Helsinkiä teatterin rantautuessa useaan eri paikkaan. Tapanilan esitykset ovat nyt ohi. Mutta Tapanilan lisäksi Kaislikossa suhisee, on mahdollista nähdä Roihuvuoressa, Suutarilassa ja Viikissä. Toimiva tämä liikkuva konsepti. Näin esitys tulee lähelle mahdollisimman monia!

Kesäteatterissa on aina taikaa. Tuikkeella ollaan ammattitaitoisia buffetissakin. Väliajan maissi- ja makkaratilaukset toivottiin ennen esityksen alkua, jotta ei syntyisi ruokahävikkiä. Me söimme maissia ja lapsille ostin myös houkuttelevat karkkipussit. Yksi osa (kesä)teatterin lumoa onkin tarjoilut ja on kiva, että niihin on satsattu niin, että tarjolla on myös suolaista purtavaa.
Lisätietoa esityksestä löytyy Teatteri Tuikkeen sivuilta.

Kommentit