Mimmi Lehmä ja Varis joulutunnelmissa


Kuva: Kapina Oy / Sami Lamberg


Olemme muutamina kesinä olleet Tuusulan Krapilla katsomassa kesäteatteria.  Miljöö ja tarinat ovat ihastuttaneet ja  sekä Viiru ja Pesonen että Mimmi Lehmä ja Varis ovat olleet meillä suosittuja myös kirjoina. Viime kesänä ei Krapilla ilmeisesti ollut lastenesitystä tai sitten en huomannut sitä. Oli olo, että yksi tärkeäksi tullut kesätraditio jäi tekemättä. Viikonloppuna kuitenkin pääsimme  taas katsomaan Mimmi Lehmää ja Varista tällä kertaa joulutouhuissa.


Keski-Uudenmaan Teatterin KUTin Mimmi Lehmän ja Variksen joulu etenee joulukalenteri-idean kautta musiikin ja huumorin myötä tunnelmallisena jouluun virittäytymisesityksenä. Esitys on tunnelmallinen ja siihen on poimittu suloisia paloja malttamattomasta odotuksesta ja hyvän näkemisestä ja tekemisestä.


Kuva: Kapina Oy / Sami LambergKUT on poiminut aiemmin jo kahteen esitykseensä Mimmi Lehmän ja Variksen seikkailuja. Kesäisemmistäkin tarinoista on poimittu sopivia paloja tähän jouluiseen ja talviseen esitykseen. Elina Varjomäki Mimminä ja Jari Vainionkukka Variksena tekevät vahvat suoritukset rooleissaan. Mimmi on innoissaan ja hyväntuulinen, Varis tietäväinen ja itsekäs mutta ehkä jossain hyvin syvällä sydämessään myös hyväsydäminen.

Tässä esityksessä puvut ovat oivalliset ja hauskat, sopivasti eläinmäiset ja silti sopivasti ihmismäiset. Tarina menee eteenpäin yksinkertaisessa lavastuksessa niin että on helppo kuvitella mielessään maatila asukkaineen vaikka näyttelijöitä on vain kaksi. Mukana on erilaista hauskaa rekvisiittaa, kuten kypärä, jouluvaloja, jotka piristävät kerrontaa ja hauskaa musisointia. Yksi oivallisimmista jutuista ovat luistimet, jotka myös lavalla nähdään. Jos siis haluaa nähdä lehmän luistelemassa kannattaa kiiruhtaa teatteriin. 
Kuva: Kapina Oy / Sami Lamberg
Teatterissa esitys on tietenkin tärkein asia mutta sanon silti suoraan että annan itse paljon pisteitä myös kivasta oheistoiminnasta, toimivista tiloista ja käytännöistä, joiden merkitys on lapsiyleisön kanssa ehkä vielä tärkeämpää kuin aikuisille.

Nautimme kahvilasta ennen esitystä pullaa ja glögiä. Popcorneja sai ottaa kahvilasta mukaan myös esityssaliin. Pieni mutta aivan oivallinen idea. Minä ostin heti omat pussit meille kaikille kolmelle. Vaikka olenkin sitä mieltä, etteivät herkut kuulu kaikkiin esityksiin on mielestäni aivan oivallista, että niitä on välillä tarjolla esityksissä ja toivon itse teattereilta rennompaa otetta myös tähän tarjoilupuoleen myös saleissaan. Minun lisäkseni kuusivuotias oli myös innoissaan popcorneistaan eikä vanhempikaan lapsi moittinut tarjoilua. Kiitos  KUT lapsiyleisön huomioimisesta!

Yksinkertaisen mutta toimivan lavastuksen äärellä sai myös ottaa kuvia Mimmi Lehmästä ja Variksesta. Lapseni eivät oikeastaan koskaan suostu minkään esiintyjien kanssa kuvattavaksi, saati halattaviksi. Kunnioitan heidän valintaansa mutta nyt hiukan harmitti, ettemme saaneet nettialbumiin kuvaa variksesta, ikkunaruudusta ja lapsistani.

Kolmesta lipustamme kaksi on saatu teatterilta. Kiitos Keski-Uudenmaan Teatteri KUT!

Esitystä esitetään Keravalla 18.12.2019 saakka. Lisätietoa esityksestä löytyy teatterin sivuilta.

Kommentit