Hyönteisten laulukimaran seikkailu

Kuva: Nina Rinkinen


Viime viikon perjantaina suuntasin lasteni kanssa katsomaan Teatteri Tuikkeen kesäesityksen Rohkea muurahainen. Esityksessä on neljä esiintyjää mutta koska heistä kullakin on monia rooleja, päästään esityksessä tutustumaan monien eläinten elämään ja joukkioihin. Lasteni mielipide esityksestä oli, että se oli hyvä ja hullu. Mielestäni esiintyjien esiintymisen innostusta oli ilo seurata.

Kuva: Nina Rinkinen


Esitys ammentaa lauluista, joita on muokkailtu esitykseen sopivasti, ja eläinsaduista. Moraliteetti puuttuu, muurahaiselle ei tullut vilu eikä sairaus vaikka hän lähti seikkailuun mutta jännitystä matkassa kyllä riittää. Samoin mukana on aina tärkeää ystävyyden ylistystä sekä erilaisuuden hyväksyntää!


Esitys on siinä mielessä mainiosti suunniteltu, että se siirtyy hyvin paikasta toiseen. Lavastus on kevyt mutta kuitenkin hauska. Hyönteiset ovat helposti tunnistettavia ja mukana on hauskoja juttuja, kuten sittisontiaisen kakkapallot. Laulujen lisäksi mukana on vähän akrobatiaa ja liikkeen iloa.

Kuva: Nina Rinkinen


Kesäteatterissa on melkein mahdotonta olla pahalla tuulella. Meille sattui hyvä sää. Reppuun pakattu villapeitto tuli silti tarpeeseen lisälämmikkeenä. Katettu katsomo auttaa mahdollisina sadepäivinä. Korona-aikana olisin itse toivonut katsomon olevan vielä vähän isompi. Näin turvavälejä olisi helpompi pitää. Väliaikatarjoilut ovat tärkeitä esityksissä ja kesäteatterissa niiden merkitys vain korostuu. Me söimme jo totuttuun tapaan maissia ja myös  muita herkkuja. Tämä yksinkertainen (makkarat ja maissit) suolaisten vaihtoehtojen tarjoaminen on mukava juttu makeampien herkkujen oheen.

Väliaikatarjoilujen mehujää on saanut innoituksen hyönteisteemasta!
Kaikenlaisilla otuksilla ja öttiäisillä, meistä ärsyttävilläkin, on paikkansa ja se tulee tässä esityksessä hyvin esille.


Hyönteisystävien seikkailuja on mahdollista seurata tänä kesänä Tapanilan ala-asteen ja Roihuvuoren Rio -kahvilan piha-alueella. Esityksestä ja sen aikatauluista löytyy lisätietoa Teatteri Tuikkeen omilta sivuilta.

Kolmesta lipustamme kaksi saimme blogin kautta. Kiitos Teatteri Tuike!


Kuva: Nina Rinkinen

Kommentit