Dinosauruksia lastenkulttuurikeskus Rullassa
Vietimme viikonlopun Tampereella. Hauskin vierailukohde oli mielestäni Lastenkulttuurikeskus Rulla. Aikaisemminkin olen kirjoittanut Rullasta, teksti löytyy täältä. Olimme nyt Rullasssa vierailulla kaveriperheen kanssa. Lapset olivat aika innoissaan tämänhetkisestä näyttelystä. Dinolandiassa voi pukeutua itse dinosaurukseksi, lentää lentoliskolla, kiivetä dinosauruksen selkään, tutkia dinosauruksen kalloa, kaivaa luita (taika)hiekan seasta, kiipeillä dinonluista tehdyssä kiipeilytelineessä tai tutkia dinosauruksen munia, jopa piiloutua itse sellaiseen. Ihan aitoja nämä dinosaurukset, niiden luut ja munat eivät tietenkään ole. Mutta jutun juju onkin siinä, että lapset ja aikuiset pääsevät puuhaamaan itse. Oikeastaan lähes kaikkeen näyttelyssä saa koskea. Lisäksi näyttelyn esineet ovat huolella tehtyjä. Niitä ovat valmistaneet  esimerkiksi Tyrvään käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen lavasterakennuksen opiskelijat.


 
Rullassa oli myös mahdollisuus väritellä dinosauruskuvia ja askarrella dinosauruspäähineitä ja meillä olikin kotiintuomisina hienot pahvipäähineet, jotka päässä lapset ovat kotonakin tohkeissaan juoksennelleet. Luulen, että lapsista tämä oli varmasti paras näyttely, jossa olemme Rullassa käyneet ja itsekin olin aika vaikuttunut. Ihan erityisesti pidin juuri siitä, että melkein kaikkea tosiaan pääsi itse kokeilemaan. Rullan henkilökunta on myös vierailuilla ollut ystävällistä ja avuliasta. Arvostan sitä, että he tulevat tervehtimään näytttelyyn tulijoita ja kysyvät onko Rulla kävijöille tuttu ja kaipaavatko he neuvontaa ja vinkkejä.Suosittelen Rullaa ehdottomasti Tampereen reissujen kohteeksi lasten kanssa liikkuville ja tietenkin kaikille Tampereella asuville. Me varmaan kävisimme Rullassa harva se viikko jos asuisimme Tampereella. Rulla on ilmainen ja täydellinen puuhapaikka lapsille ja myös aikuisille siellä on yleensä mukavaa tekemistä. Itsekään ei tarvitse tylsistyä jos haluaa tehdä muutakin kuin seurata lasten touhuja tai jutella toisten aikuisten kanssa. Meidän seurueen aikuiset jäsenet esimerkiksi tykkäsivät muovailla taikahiekasta ja käpäillä muitakin tutkittavia asioita. Jotkut aikuiset jopa lensivät lentoliskolla näyttelyssä. Itse en tohtinut kun olin huolissani, että se romahtaisi alta vaikka kestävältähän se vaikutti. 


Dinolandia näyttely on Rullassa nähtävillä ja leikittävissä 5.3.2017 asti. Rulla on avoinna to-pe klo 9-14 ja la-su 11-16 ja ryhmille ennakkovarauksella ma-ke klo 9-15.


Kommentit