Vapriikissa -taas!



Emmin jo jättäisinkö kokonaan kirjoittamatta viimeiseen Tampereen reissumme vierailusta Vapriikkiin. Olenhan kirjoittanut Vapriikista jo kaksi kertaa aiemmin (jälkimmäinen juttu löytyy täältä) ja nyt viimeisimmästä reissusta on ehtinyt vierähtää jo tovi. Mutta antaa mennä. Kerrotaanpa taas mitä tykättiin, ainakin lyhyesti. Vapriikki on sellainen kestosuosikki, jonne lapset tuntuvat aina Tampereella mentäessä haluavan. Aina on ollut nähtävillä ja koettavana myös jotakin uutta.




Pienin joukostamme meinasi taas jäädä jumiin Rollikkaan ja mikäs siellä on istuskellessa. Itsekään en enää ollut niin kärsimätön kun museota on kuitenkin jo nähty moneen otteeseen. Luonnontieteellinen museo oli myös kaikkien mieleen ja lapset ottivat ilon irti erityisesti siellä olevista ryömimispaikoista, jotka ovat saaneet innoituksensa esimerkiksi puiden sisällä kuhisevasta elämästä tai vesistöistä ja joista löytyi pehmoleluja ja muuta kivaa. Itsekin ryömin vesistöä matkivassa tunnelissa jännässä valaistuksessa kalapehmojen seassa kertaalleen.






Seitsemänvuotiaan suosikki oli uusi Suomen pelimuseo. Matkalla sinne katselimme Mediamuseo Rupriikin hienoja lego pienoismalleja. Kolmevuotias ei oikein jaksanut olla pelimuseossa. Hän olisi kyllä varmasti innostunut pelamaan tabletilta löytyviä pelejä, joita siellä oli tarjolla mutta näyttelyn mekkalassa nekään eivät oikein hyvin toimineet. Mukavampi Hertan maailmaa onkin varmasti pelata kotosalla kaikessa rauhassa. Itsestäni oli sinänsä hauska nähdä, miten museossa oli esillä esimerkiksi Hugo, tuo metsänpeikko, joka on aina valmis seikkailuun... ja myös lautapelejä löytyi. Itse en ole oikein missään elämänvaiheessani päässyt tietokone- tai videopelien kanssa kovin läheiseen suhteeseen niin mitään ylimääräisiä sydämensykäyksiä en tuolla saanut. Pienempi lapsi kuitenkin tosiaan selvästi hermostui tuolla pelialueella ja lähdinkin hänen kanssaan aika pian sieltä pois puolison ja isomman lapsen jäädessä sinne vielä ihmettelemään. Sinänsä pelimuseossa oli hyvin ilmaistuna esimerkiksi ikärajat. Ehkä vähän enemmän tilaa ja väljyyttä olisi varsinkin vilkkaina päivinä näyttelyssä hyvä olla. Pienemmän lapsen kanssa löysin tälläkin vierailulla Nukkekekkerit -näyttelystä ihanan leikkipaikan, joka oli vielä loppiaisviikonloppuna jouluasussa. Erityisesti huone, jossa on jättilegoja ja junarata oli kolmivuotiaalle mieleinen.




Vapriikki on  aikamoinen museokeskittymä. Vanha ja iso teollisuusrakennus nielee sisäänsä esimerkiksi Kivimuseon, Luonnontieteellisen museon, Nukkekekkerit -näyttelyn,  Postimuseon ja Suomen pelimuseon. Vapriikkiin pääsee museokortilla ilmaiseksi. Normaalihintainen aikuisten lippu maksaa 12 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät sinne ilmaiseksi ja  7-17-vuotiaat maksavat sisäänpääsystä 6 euroa. Useisiin Tampereen museoihin vuodeksi käypää juniorivuosikorttia myydään lapsille 25 euron hintaan.

Kommentit