Työväenmuseo Werstas koskettaa aikuista ja leikittää lasta!

Osuusliike Vekarassa saa leikkiä!


Ensin huomasin Työväenmuseo Werstaan Facebookissa Matti Kuuselan Aamulehteen kirjoittaman jutun Werstaan näyttelystä Amerikan lapset, jossa on Lewis Hinen 1900-luvun alussa ottamia kuvia Amerikan lapsityöläisistä. Sitten luin Facebookista vielä, että museolla on kesällä avoinna Osuusliike Vekara, jossa lapset saavat leikkiä. Nyt löytyi mahdollisuus yhdistää minun ja lasten intressit. Sinnepä siis sinne...


Rieviä liukuhihnalta!


Vekara vaikutti kivalta. Lapset kuitenkin päätyivät siihen, että halusivat mieluummin paistaa rievää heille ennestään tutulla Sulo rieväkoneella. Leipäkone on  kiva, vaikka kahdeksanvuotias sanoi, että parasta museossa on höyrykone, jota emme edes tällä kertaa ehtineet katsomaan.  Aiemmasta vierailustamme olen kirjoittanut täällä.


Lapset ehtivät leikisti paistaa aika monta rievää sillä aikaa kun kävin katsomassa lapsityöläisistä kuvien kautta kertovan näyttelyn viereisessä huoneessa. Jotenkin paradoksaalinen tilanne... lapset leikkimässä työntekoa ja minä katsomassa mustavalkoisia kuvia ja lukemassa tarinoita lapsityöläisistä.


Kuvat olivat liikuttavia ja surettavia. Pieni häivähdys leikkiä ja kouluakin on kuitenkin näyttelyssä mukana. Jotkut lapset olivat vammautuneet, moni teki todella raskasta ja vaarallista työtä.  Matti Kuuselan  lehtijuttu, jonka linkitin tekstin alkupuolelle, näyttelystä, Hinestä ja valokuvan voimasta muutoksen mahdollistajana on niin hyvä, etten nyt edes yritä kirjoittaa tämän enempää. Näyttelyssä kuitenkin kannattaa aikuisten käydä!

Lopuksi pakko vielä antaa positiivista palautetta ehkä vähän hassusta jutusta.


Harvoin museossa nimittäin on tarjolla näin kivaa käsienpesuainetta. Hieno valinta museolta, että ovat päätyneet ekologiseen, hyväntuoksuiseen ja kotimaiseen Ole Hyvään!

Kommentit