Suomenlinnassa museoseikkailulla


Olenkohan jonkun kerran maininnut, että Seurasaari ja Suomenlinna ovat lempipaikkani Helsingin kesässä? Kummassakin on tullut vierailtua jo alkukesällä. Suomenlinnassa kävimme Suomenlinnan museopäivänä 6.6, jolloin museoihin oli ilmainen sisäänpääsy. Lapset pitävät eniten luoliin tutustumisesta ja jo lauttamatka itsessään on elämys. Vanhempi lapsi on yhtenä kesänä ollut opastetulla seikkailukierroksella ja piti siitä paljon. Vuosisatojen aikamatka on tämän vuoden kierroksen teemana. Meillä on lähes vakio ruokailupaikka Suomenlinnassa. Olin ajatellut, että nyt kokeiltaisiin jotakin muuta mutta lapset mielivät äänekkäästi syömään Valimoon kalakeittoa ja ihanaa leipää. En edes ottanut siellä kuvia kun ajattelin, että vanhoista kuvista löytyisi hyviä. Ei niistä sitten löytynytkään oikein sopivia, joissa eivät lasten kasvot ole esillä. Joka tapauksessa Valimo on kiva paikka ja mielenkiintoisessa paikassa vierasvenesatamassa ja  telakka-alueella.  Suomenlinnassa on myös mukavia museokohteita, joissa on mukava pistäytyä. Kaikkiin niihin pääsee museokortilla ilmaiseksi.

Emme ole ahkeria itsenäisten tehtävien suorittajia museoissa mutta tällä kertaa osallistuimme museosuunnistukseen. Jokaisesta museosta piti vastata kahteen kysymykseen. Me emme kiertäneet tällä kertaa kaikkia museoita emmekä osanneet vastata kaikkiin kysymyksiin. Esimerkiksi se, mikä merirosvojen ase on Sotamuseo Maneesissa jäi meille ikuiseksi arvoitukseksi. 

Ehdrensvärd-museo oli kiinnostava. Se on mielenkiintoinen yhdistelmä kotimuseota ja toisaalta kurkistusta  Suomenlinnan ja Helsingin historiaa.  Sieltä löytyi innostavaa katsottavaa sekä minulle että lapsille. Lapsia kiinnostivat tykit ja laivojen pienoismallit ja kellari oli tosi jännittävä salaseurajuttuineen. Itseäni taas kiinnostivat eniten sisustuksen yksityiskohdat, esimerkiksi kaksiosainen peili ja muun muassa pottatuoli.



Tullimuseossa lasten mielestä parasta antia taisivat olla Museopäivänä jaossa olleet makeiset. Itsekään en oikein enää jaksanut keskittyä sillä välipala oli jo mielessä.

Katsottavaa ja luettavaakin olisi ollut. Kaikenlaista salakuljetukseen ja tulleihin liittyvää tavaraa oli paljon esillä.



Lelumuseon kahvilassa nautimme herkullista välipalaa. Koska kolmevuotias nukahti päiväunille syliini kahvilan herkut nautittuaan, niin museoon teimme vain pikavisiitin alustavista suunnitelmista poiketen. Lelumuseo on kuitenkin tosi kiva kohde. Plussaa myös siitä, että ulkona terassilla oli lapsille vanhan ajan polkupyörä kokeiltavaksi. Lelumuseosta olen kirjoittanut viime kesänä tässä ja  tässä postauksessa.




Sotamuseon Maneesissa oli katseltavana paljon asehistoriaa ja seitsemänvuotiasta se kyllä kiinnosti. Mahdollisuus olisi ollut myös sota-asuun pukeutumiseen ja punkan petaamiseen. Itsestäni monesti tuntuu, että sotamuseoissa ollaan vähän hienojen aseiden vankina sodan kriisiluonteen unohtuessa. Sellainen fiilis tuli myös tuolla. Moni kuitenkin vaikutti seinän terveisissä toivovan nimenomaan rauhaa. Plussaa siitä, että museossa oli helppo liikkua esteettömästi. En tule tällaista usein edes miettineeksi koska, vaikka meillä usein onkin rattaat mukana, oli kuopus pienempänäkin useimmiten enemmän kantorepuissa kuin rattaissa museokohteissa ja yleensä suosiolla parkkeeraan rattaat  ulos. Nyt lapsi kuitenkin nukkui rattaissa ja kulkeminen oli siitä huolimatta ihan sujuvaa museon sisällä.



Olen kirjoittanut aiemmin myös Sukellusvene Vesikosta, johon emme tällä reissulla ehtineet. Viime kesäinen tekstini Vesikosta löytyy täältä.

Kommentit

  1. Moikka, mua kiinnostaisi liput museoon, jos niitä on vielä vapaana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lippuja on vielä vapaana. Löysin blogisi mutten osaa laittaa sinulle viestiä... Laitatko minulle Facebookissa viestin siitä, miten monta lippua haluat ja osoitteen, jonne voin liput lähettää tai sitten sähköpostia osoitteeseen: piia.myllykoski[miukumauku]gmail.com

      Poista

Lähetä kommentti