Makkarapiruetteja


Kuva: Mirka Saari 

Ihana ja outo esitys

Kävellessäni Makkarapiruetin jälkeen rappusia alakertaan kuulen edellä menevien yhden aikuisen ja kahden lapsen keskustelusta palasia. "Se oli ihana!" "Musta se oli outo." Voisin sanoa jakavani kummankin ajatukset. Ihananouto on Reetta Niemelän kirjaan perustuva Fillariteatterin Makkarapiruetti.

Makkarapiruetti, joka on vuoden 2017 ITU-esitys, koostuu erilaisista pienistä fragmenteista, ja se toteutuu näyttelijä Mila Nirhamon ja laatikkopyörän voimin eli se on vietävissä monenlaisiin paikkoihin, myös ja ehkä ihan erityisesti, ulkona.

Esitys on runollinen, pienistä ja absurdeista saduista ja tarinoista koostuva juttu, jonka Nirhamo saa pidettyä hyvin kasassa.  Kiinnostava on muun muassa nukettajansa, Pärrän, näköinen nukke, hauskoine haalareineen, raitapaitoineen ja jopa lentäjän lakkeineen. Suloisia ovat tarinat mummoista, puolukat ja maatuskat tulevat lavalle. Esityksessä on vähän Venäjää ja paljon tuttua.

Huomio kiinnittyy pieniin hassuihin yksityiskohtiin, miten vaikka siniset sulat ovat valkeita. Ja kapinoivan leppäkertun pilkun saa viedä muistoksi mukanaan!


Kuva: Mirka Saari


Fillariteatteri
Ekologinen fillariteatteri on ideana hauska. Vaikka minne vietävä esitys nähdään toivottavasti nyt kevään ja kesän tullessa monissa paikoissa sillä siinä on juuri sopivasti kesäistä kepeyttä ja toisaalta sopivasti haastetta. Esimerkiksi leikkipuistoissa saisi olla paljon enemmänkin teatteria ja muuta ohjelmaa!

Tänään launantaina 14.4 2-8 vuotiaille suunnattu Makkarapiruetti mahdollisuus nähdä Cirkossa Oh My Little Puppetsin! -ohjelmistossa klo 14 (tuota ennen klo 13 Siiran sirkusmatka, josta olen kirjoittanut täällä.)  Kannattaa mennä katsomaan vaikka kumpaakin! Esitysten välillä ehtii vaikka syödä vähän eväitä. Liput yhteen esitykseen maksavat 10 euroa kappale tai perhelippu neljälle 25 euroa.

Sain kokea Makkarapiruetin tällä viikolla Cirkossa osana Oh My Little Puppets! -ammattilaispäivää. Kiitos kutsusta!

Kommentit