Hippaloimaan!Olen useampana vuonna miettinyt, että Hämeenlinnaan olisi kiva mennä Lasten taidefestivaali Hippaloille.

Tänä vuonna lopulta tuumasta toimeen! Varasin meille hotellin Hämenlinnasta koko hippaloiden ajaksi,  jotta ehdimme hippaloida oikein kunnolla. Hippalot ovat siis Hämeenlinnassa 2-5.8.

Oma toiveeni on nähdä useita kiinnostavia teatteriesityksiä. Muutenkin on kiva vain yleisesti päästä  tutustumaan Hämeenlinnaan. Lapset odottavat erityisesti pääsevänsä katsomaan Supermarsu elokuvan, jonka esikoinen on nähnyt jo aikaisemmin. Esikoinen piti elokuvasta kovasti ja suositteli sitä myös kuopukselle. Lisäksi toinen lapsista odottaa saavansa reissulla pizzaa ja toinen sushia. Eivätköhän nämäkin järjesty loman aikana.

Hippaloilla on myös ilmaista ohjelmaa, kuten konsertteja ja avoimia puuhapisteitä.

Eilen me virittäydyimme reissuun katselemalla Hirviökäsikirjaa. Mervi Kosken kirjoittaman ja Laura Valojärven kuvittaman Hirviökäsikirjan uusintapainoksen kunniaksi Hippaloilla on mahdollisuus tutustua kirjaan liittyvään kuvitusnäyttelyyn.


Mervi Koski (teksti) ja Laura Valojärvi (kuvitus) Hirviökäsikirja, 2010. Hämeenlinna: Karisto.


Hirviökäsikirja on meillä ollut tosi suosittu. Kirjassa on paljon tietoa erilaisista taruolennoista. Esimerkiksi erilaisten olentojen vaarallisuusasteesta on lasteni mielestä tosi mielenkiintoista lukea ja kuulla. Kuopus, joka ei osaa vielä lukea viettää tämän kirjan kanssa mielellään aikaa itsekseenkin hurjia kuvia katsellen ja niistä kerrottavaa keksien. Varmasti kirjan uusintapainos onkin aiheellinen. Nämä tiedot eivät hirmuisesti vanhenekaan.
Hippaloilla on työpajojen, konserttien, teatterin ja näyttelyiden lisäksi myös esimerkiksi kirjaesittelyjä.  Koska luvut ovat olleet meillä pop lainasin eilen kirjastosta matkalukemisiksi Heli Laaksosen kirjan. Tuota kirjaa esitellään myös Hippaloilla.  Anne Vaskon ihana, värikäs ja humoristinen kuvitus kirjassa vetosi itseeni heti pikaselauksella.


Heli Laaksonen (runot), Anne Vasko (kuvitus) Ykköne, 2018. Helsinki: WSOY.

Myös teksti vaikuttaa hauskalta ja esimerkiksi kirjan lopussa olevat laskutehtävät ovat oivaltavia, eivät ihan perinteisi laskuja. Murrekirjat eivät silti ole ihan ominta juttuani. Väsähdän helposti lukiessani  murteellista tekstiä, vaikka murteet kieltämättä toisaalta ovatkin rikkaus. Vähän  siis vielä pohdin, mitä kirjasta ajattelen. Mutta matkalukemistoksi kirja lähtee kyllä mukaan.


Hippaloiden esityksistä suosittelen aiemmin näkemiäni Mörön unisukkia, Närpiäisiä ja Siiran sirkusmatkaa. Ennen kokemattomista esityksistä odotan ehkä eniten esityksiä Poika ja Korppi ja Sardiinin matka.

Hippaloista voi etsiä tietoa ja tutustua koko festivaalin ohjelmistoon  täällä.

Kommentit